Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ми бачкат ел.фаровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми бачкат ел.фаровете

...нали бяха ел.фарове, всъщност...

Става дума за това до волана отляво, което регулира височината на фаровете. Опитвам се да ги вдигна, но...не иска! Стоят си забити в земята и нищо не виждам! Помогнете, ако се сещате за възможен проблем. Може ли да е бушон (аз не знам къде са ми бушоните, даже!, защото не съм търсил, де...) или да е от машинката?
    Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
    In da club... Finally!

Ако се чува бучене е от машинката , ако не се чува може и бушон да е .. бушоните са отдолу под волана, но не знам кой точно Иначе се регулират и от самите фарове - имат врътки
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

А сваля ли ги?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А погледна ли дали изобщо имаш машинки?
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

По принцип от вътре фаровете се регулират само при по-голямо натоварване на колата отзад. Тоест свалят се все по-ниско с всяка следваща степен. За да са ти добре фаровете при празна кола, трябва да ги регулираш при нулева степен на превключвателя. Отделно може и да не ти работи нещо, но така или иначе от там не можеш да ги вдигнеш!
          Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
          Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
          "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
          When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Днеска реших да сваля едната машинка на ел.фара. Защото не искаше да работи за сметка на другия След като го свалих и разглобих установих, че вътре в кутийката(механизма) няма нищо. Поправете ме ако бъркам, но не трябва ли да има някаква платка вътре, тъй като влиза букса в тази кутийка. Чакам да чуя мненията ви, че да знам къде да търся проблема и дали да пускам тема в "купувам" за такава машинка. Ето и малко снимки

Ако може модовете да преместят темата в 147/156/ГТ, че през търсачката намерих тази тема, но не обърнах внимание че е за 166. Извинявам се.
            Last edited by zombiran; d.m.y г., 17:45.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
              Чакам да чуя мненията ви, че да знам къде да търся проблема и дали да пускам тема в "купувам" за такава машинка. Ето и малко снимки
              Някои ти е извадил всичко отвътре
              Търси машинка

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:05 ----------

Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщение
              ...нали бяха ел.фарове, всъщност...

Става дума за това до волана отляво, което регулира височината на фаровете. Опитвам се да ги вдигна, но...не иска! Стоят си забити в земята и нищо не виждам! Помогнете, ако се сещате за възможен проблем. Може ли да е бушон (аз не знам къде са ми бушоните, даже!, защото не съм търсил, де...) или да е от машинката?
              Според мен....проблема е следният:

Когато механизма,както колегата по-горе е снимал,е изваден или навит прекалено много,то той въобще не влиза в контрата на рефлектора.
              Свали го с леко въртене от фара,след това ръчно го извади или прибери,по-скоро с няколко опита ще усетиш кога тази "пишка" е влезнала в рефлектора.
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Сефте виждам такива машинки... Моите са с метален издатък само кръглият накрайник е пластмасов. И да... вътре си има платка.
                безплатни обяви
                Моята 166

Comment

Благодаря, колеги... макар и поста да беше за другия раздел получих нужните отговори

Comment

Working...
                  X